dinsdag 14 februari 2012

Nog een paar AWD kiekjes!

Ik verveelde me en heb nog eens de foto;s van afgelopen zaterdag bekeken en nog wat plaatjes eruit gevist die m.i. wel de moeite waard waren om nog met jullie te delen!

Voor sommigen misschien weinig toevoegend (klik dan maar verder :) ) maar voor diegenen die er net als mij niet genoeg van kunnen krijgen nog de volgende plaatjes!







zondag 12 februari 2012

AWD in de winter! Een onvergetelijke dag!

Wat een geweldige dag hebben mijn vader en ik beleefd gisteren! Vorig jaar tijdens de strenge winter met sneeuw ook naar de AWD gegaan. Toen ook van alles gezien, maar fotograferen lukte toen niet echt! Dat moest nu anders!

Al vroeg waren we in de AWD en we maakten een rondje. We zagen al veel eenden zoals nonnetjes, zaagbekken, dodaars en krooneenden. Hiervan kon ik veel foto's maken waarvan de landende Grote Zaagbek wel de topper was! Ik had de converter er gelukkig niet tussen, dus ik kreeg hem precies in beeld! Yes en nog top scherp ook! Mijn dag kon na een klein uurtje AWD al niet meer stuk!

Van de watersnippen en houtsnippen die we vorig jaar veelvuldig zagen vliegen, hadden we nu nog niet gezien... totdat we bij een moerassig stukje aankwamen, waarvan ik dacht daar móet wel iets zitten. En gelukkig was ik niet gek, want al gauw zagen we een waterral lopen!

Met z'n tweeën afgedaald en rustig in een hoekje gaan zitten in de sneeuw. Erg oncomfortabel, maar nadat we drie rallen hadden gezien, wisten we dat dit wel eens wat kon opleveren!

En dat deed het ook! We zagen watersnippen, wulp, roerdomp, waterrallen, houtsnippen en het topstuk: Het Bokje!

Deze kleine rakker zat de hele tijd al onder mijn kont! Ik zat op een grote rietpol, waar het bokje onder schuilde! Toen we een tijdje rustig zaten kwam hij dus uit de dekking en dus zag ik plots onder mij vandaan een bokje lopen! Wat ultiem gaaf was dat!!! Hij was absoluut niet schuw en vertrouwde 100% op zijn schutkleur (en terecht).

Geniet van de foto's!